tirsdag 12. januar 2010

Bedriftsbesøk

I dag dro 1. og 2. klasse I&E til Notodden for å besøke Nopro. Der skulle vi får litt informasjon om bedriften og produktene de lager der. De skal danne et grunnlag til Produktutvikling (som jeg heldigvis er ferdig med), Immateriell rett. Vi skal utarbeide designbeskyttelsessøknad på et konsept de har. Dette konseptet KAN være en løsning på produktutviklingsoppgaven 1.klasse jobber med, så den fikk ikke dem se. Etter presentasjonen fikk vi en omvisning i lokalene dems for å se litt bedre hvordan de jobber osv. Det første rommet vi kom inn i var verkstedhallen der de lager støpeformer. Der følte jeg meg virkelig hjemme! Minnene fra vgs kom tilbake igjen, og jeg visste hva masse av maskinene der var til. Da han som viste oss rundt stod og fortalte litt, spurte hun ene (som jeg av hensyn til henne ikke navngir. No offence to all!) ; "Hva gjør han der?" Han stod og sveiset på en form til en søppeldunk. Hehe, arbeideren i meg lo litt innvendig da gitt. Jeg lurte mer på om det var MIG, eller MAG han brukte. Men alle er jo ikke så miljøskada som meg heller da.

Siden de jobber med plast på Nopro måtte jeg jo også få vite litt mer om hvordan plast de bruker, så da måtte jeg sende sms til søs for bedre forklaring. For de spesielt interesserte bruker de PEL (polyetylen low density). Dette ble "porno" både for søs og meg! Både plast og maskiner på samme sted. Blir ikke bedre enn det!

Mat fikk vi også, selv om det var noe bakverk med ost og skinke. Enkelte av de som var med spiser ikke svin eller brød, så ble ikke mye mat på de stakkars. Godt var det, men siden jeg spiser for to ble en av de litt lite. (Med to mener jeg meg selv og bendelormen jeg er sikker på at lever i magen min.)

2 kommentarer:

  1. Tenk å kalle fosteret i magen din for en bendelorm da :P Det var vel ikke noe snilt kallenavn. (Til dere som ikke tar ironien i denne kommentaren: Siri er altså ikke gravid, da tror jeg at jeg hadde fått hørt om det for lengst).

    SvarSlett
  2. Plast og maskiner? Vurdert å søke deg jobb på Ineos (gamle Borealis)?:)

    Sv: Så bra da:D

    SvarSlett

Alltid hyggelig med tilbakemeldinger ;-)