Til ca 2 porsjoner trengs:
2 eggeplommer
1 ss vann
1 ss sitronsaft
1 ts hvitvinseddikk
75 g smør
estragon
persille
salt
pepper
- Smelt smøret.
- Pisk sammen egg, vann, sitron og eddik til det skummer.
- Fortsett å piske eggeblandingen i vannbad til det begynner å tykne.
- Spe så sakte og forsiktig med smøret i en tynn stråle mens du pisker jevnt for å ikke få klumper.
- Smak til med estragon og persille.
- Salt og pepper tilsettes ved behov.
Porsjonene i boka er ganske små (syntes jeg), så dere får prøve dere frem litt med hensyn på mengde ol. Håper dere får det til, og dere må gjerne fortelle om dere har prøvd ut å lage sausen!
Jeg tror nok den har noen forbedringspotensialer, men den denger uansett flaskesausen!
Matgeek jeg? Neida!
Det lukter litt sånn type bearnaisesaus nå ;) haha, og du husker hvilken side den står på også, jaja, du har vel brukt den en del :')
SvarSlettHurra, nå blir det sævvs! :) Rekker ikke å lage i dag eller i morgen, men på tirsdag du! Da skal du få en fyldig tilbakemelding på hvordan det gikk med sausen. :) Takk for oppskrift!
SvarSlettNesten riktig oppskrift, men skal være 1 ts hvitvinseddik. Synes du er utrolig flink som lager sånt fra bunn av. Vi har en flaske med bernaise vi, og det er ikke like godt som en som er laget fra bunn av.
SvarSlettTakk til Nina for oppklaring av oppskriften! det forklarer en god del hvorfor jeg syntes den ble litt vel syrlig da jeg laget den. Blingsa nemlig og tok ss I steden for ts.
SvarSlettGleder meg til å lese om hvordan det gikk Lene!
Den der hadde vi i heimkunnskapen! Stilig :D
SvarSlettsv: huff, fikk litt dårlig samvittighet over så sent svar nå! Har vært helt oppi eksamenstress og avslapning etterpå. Så jeg beklager for deet.
Kan gjerne være interessert i en Kaizers t-skjorte jeg! Men er egentlig en litt fattig student heeh
SV: :) Dette var helt himmelsk. Jeg er selv ikke veldig glad i scampi, men disse var super gode :D
SvarSlettSV: Tusen takk Iris :)
SvarSlettSkjønner ikke helt at du klarer det.. har prøvd et par ganger men den bare skiller seg ;( Flinka! :)
SvarSlettKjølberg: Trikset er å passe godt på varmen! Bruken av vannbad er veldig viktig samtidig som du visper godt ;) Lykke til neste gang!
SvarSlettHurra!!! Jeg kan melde om stor suksess og hyllest til deg på bloggen min. TAKK! :)
SvarSlett