mandag 27. juni 2011

Kremet tomat og maissuppe

Først ut i sommerens suppeutprøving ble tomat og maissuppe.


En av ingrediensene var maispurè, og for å være ærlig hadde jeg ikke hørt om det før. Ikke fantes det i butikken heller. Dermed måtte jeg til pers å lage det selv.

Oppskriften fant jeg på nett og heldigvis var det ikke så komplisert å lage. Midt oppi det hele, og etter å ha kranglet med en stavmikser og to blendere fant jeg ut at jeg savner min egen stavmikser som er ødelagt.

Etter litt kløning ble da maisen moset og kunne tilsettes tomatene og maiskorna. Maispurèen smakte faktisk veldig godt også.
Mais, maisurè, skoldet tomat og tomatpurè blandes sammen med olivenolje, hakket løk og litt buljong. Dette i seg selv skal bli suppen. Litt modifiksajoner ble gjort, og melk ble tilsatt for å få den litt mer flytende.
En klatt rømme på toppen servert med oreganorundstykke og godt smør.

Denne suppen må jeg si var en suksess. Den metter lenge, det er 4 timer siden jeg spiste, og jeg er fremdeles mett! Likevel vil jeg nok i fremtiden servere denne som en liten forrett, den blir fort litt kraftig som et måltid alene. Den inneholder tross alt veldig mye tomatpurè, og det gir jo mye smak.

Neste gang skal jeg prøve å modifisere den litt mer for å få den ennå bedre.

5 kommentarer:

 1. "etter litt kløing" Ja, det sier litt om hva jeg tror. ;) Har ikke hørt om noe av det der :p SER godt ut, men høres snålt ut!

  SvarSlett
 2. Og hva tror du da Motionocean? Hehe

  SvarSlett
 3. Hi hi, mateksperimenter på høyt nivå ;) Så bra det ble en suksess!
  Siv

  SvarSlett
 4. Spennende med maispure! Synd man ikke kan få en liten smak gjennom skjermen...

  SvarSlett
 5. sv; Kine hadde ikke eeeegentlig trengt rullestolen, men hun opererte et korsband i kneet for ikke altfor mange ukene siden, så hun ble lei av å gå så masse : )

  SvarSlett

Alltid hyggelig med tilbakemeldinger ;-)