mandag 18. juli 2011

Oppskrift på Harira ( suppe med kikerter, lam og koriander)

Etter ønske fra Margrethe kommer nå oppskrift på suppa

Til 4 personer trengs:
  • 2 ss olivenolje
  • 2 små gule løk, hakket
  • 2 store fedd hvitløk, knust
  • 500 g lammebog i skiver, renskåret for fett og hinner, skåret i små stykker
  • 1 1/2 ts malt spisskummin
  • 2 ss paprikapulver
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1 lauberblad
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 liter kjøttbuljong
  • 3 x 300 g kikerter på boks, skylt og avsilt
  • 800 g hakkede tomater på boks av god kvalitet
  • 30 g frisk koriander
  • friske korianderblader , ekstra til pynt
  • små svarte oliven, til servering
  1. Varm oljen i en stor, tykkbunnet gryte eller stekegryte. Tilsett løk og hvitløk, og stek i 5 min, eller til mykt. Tilsett kjøttet i omganger, og stek over sterk varme til kjøttet er brunt på alle sider. Legg alt kjøttet tilbake i gryten.
  2. Tilsett krydder og laubærblad i gryten. Stek til det begynner å dufte. Tilsett tomatpurè, og kok i om lag 2 min under konstant omrøring. Tilsett buljongen i gryten, rør godt sammen, kok opp.
  3. Tilsett kikerter, tomat og hakket koriander i gryten. Kok opp under omrøring. Skru ned varmen, og la det surre i 2 timer, eller til kjøttet er mørt. Rør av og til. Smak til.
  4. Pynt med korianderblader og små svarte oliven rett før servering. Retten kan serveres med ristet pitabrød dyppet i litt extra virgin olivenolje.
Lykke til med matlagingen og håper det smaker!

3 kommentarer:

  1. Yummy!

    Idag har vi hatt mammas hjemmelagde traktkantarellsuppe. Ikke dumt det heller, men krever at du har tørket traktkantarell i skapet.

    SvarSlett
  2. Jeg skal huske hvor jeg skal sjekke innom om jeg skal lage noe nytt :D

    SvarSlett
  3. Margrethe: Det hørtes heller ikke feil ut! Oppskrift?

    SvarSlett

Alltid hyggelig med tilbakemeldinger ;-)