Til 4 personer trengs:
- 2 ss olivenolje
- 2 små gule løk, hakket
- 2 store fedd hvitløk, knust
- 500 g lammebog i skiver, renskåret for fett og hinner, skåret i små stykker
- 1 1/2 ts malt spisskummin
- 2 ss paprikapulver
- 1/2 ts malt nellik
- 1 lauberblad
- 2 ss tomatpurè
- 1 liter kjøttbuljong
- 3 x 300 g kikerter på boks, skylt og avsilt
- 800 g hakkede tomater på boks av god kvalitet
- 30 g frisk koriander
- friske korianderblader , ekstra til pynt
- små svarte oliven, til servering
- Varm oljen i en stor, tykkbunnet gryte eller stekegryte. Tilsett løk og hvitløk, og stek i 5 min, eller til mykt. Tilsett kjøttet i omganger, og stek over sterk varme til kjøttet er brunt på alle sider. Legg alt kjøttet tilbake i gryten.
- Tilsett krydder og laubærblad i gryten. Stek til det begynner å dufte. Tilsett tomatpurè, og kok i om lag 2 min under konstant omrøring. Tilsett buljongen i gryten, rør godt sammen, kok opp.
- Tilsett kikerter, tomat og hakket koriander i gryten. Kok opp under omrøring. Skru ned varmen, og la det surre i 2 timer, eller til kjøttet er mørt. Rør av og til. Smak til.
- Pynt med korianderblader og små svarte oliven rett før servering. Retten kan serveres med ristet pitabrød dyppet i litt extra virgin olivenolje.
Yummy!
SvarSlettIdag har vi hatt mammas hjemmelagde traktkantarellsuppe. Ikke dumt det heller, men krever at du har tørket traktkantarell i skapet.
Jeg skal huske hvor jeg skal sjekke innom om jeg skal lage noe nytt :D
SvarSlettMargrethe: Det hørtes heller ikke feil ut! Oppskrift?
SvarSlett