lørdag 29. januar 2011

Jeg skammer meg!

Dagens lærdom er som følger: Skal det spises ny og ukjent mat, ta LITT i starten for så å heller forsyne seg flere ganger! Dette lærte jeg i kveld på den harde måten. Jeg ble invitert til ei venninne for jentekveld med litt mat og film.

Maten luktet utrolig godt. So far, so good. Salat og ris ble pent plassert på tallerken, mens en venninne fikk æren av å legge på hovedretten. Det var visst noe karrigryte av noe slag. Jeg nevnte kanskje ikke at venninnen min er fra Thailand, så maten var ganske godt krydra kan man si! Hovedproblemet var faktisk ikke chilli i LITT større mengder enn jeg er vant til. Neida, det var smaken av ingefær som slo meg ut. Ennå det var ikke ingefær engang, men sitrongress. (For meg der og da gikk det ut på det samme.) Så der satt jeg da, med en tallerken renspist for ris som ennå ikke hadde fått saus på seg og salat. En god del ris og gryterett ble rett og slett liggende igjen. Jeg følte meg veldig uforskammet og uhøflig der jeg satt. For jeg ville jo like maten, jeg prøvde virkelig! Men for hver bit jeg tok kjente jeg kvalmen bare steg mer og mer i halsen.

Hva gjør man i en slik situasjon? Jeg forsøkte så godt jeg kunne å forklare at jeg ikke er så glad i ingefær, noe som jeg tror hun forstod. Forrige gang hun laget mat var det nemlig utrolig godt! Heldigvis, fokuset gikk raskt videre til seigdamer og annet godis mens vi valgte en film å se.

Håper dere alle har hatt en fin fredag med masse god mat og annet kos!
Published with Blogger-droid v1.6.6

3 kommentarer:

 1. heldigvis har jeg aldri opplevd det, men ser for meg situasjonen. Å er kanskje litt glad det aldri har skjedd.. Menmen, man kan ikke like alt her i verden :-)

  SvarSlett
 2. åh, kjipt, :p
  jeg er ikke så god på å smake på nye matretter... og om jeg gjør det er jeg ganske god på å smake litt i gangen x)
  xxx

  SvarSlett
 3. Hehe, det er kjedelig ja. Håper dere koste dere selvom.
  Fin blogg. Klem fra Kine :-)

  SvarSlett

Alltid hyggelig med tilbakemeldinger ;-)