søndag 8. mai 2011

Mc = (farts)bølle?

Som tidligere nevnt er våren (sommeren) her. Shorts og t-skjorte er innviet, dog med fare for snødblinnhet for de som måtte se meg. En av tingene som kommer frem om våren, sånn i tillegg til gåsunger, pollenallergi og grus på veiene, er motorsyklene. Godt påkledd, gjerne med skinn, og på doninger som potensielt kan gå en del over fartsgrensen. Bråker gjør de kanskje også.

Mange tenker kanskje på barske menn med tatoveringer, skinnvest og Harley Davidson når ordet motorsyklist eller biker nevnes. Ja, for det er ofte det som blir trukket frem på tv. Ta for eksempel en reklame for Norsk Tipping for litt siden. Da var disse "prototypene" på jakt etter en fyr. Skumle var de, og de var også en liten gjeng. En kunne jo undre seg over hva de skulle med han de lette etter. Vel, det viste seg at han ene hadde vunnet noen penger og bare var blid og ville si takk.

De fleste som kjører sykkel er faktisk vanlige mennesker som deg og meg. Eller hvertfall meg da.

En del vokser opp med at motorsykkel, det er farlig det. Hvert år hører vi om ulykker med motorsykkel, de har det med å bli ekstra godt lagt merke til. Sesongen er jo tross alt ganske kort. Det er faktisk ganske så mange flere ulykker med bil hvert år enn det er med mc, bare at de blir litt jevnere fordelt ut over året. Når det først skjer en ulykke med mc kan også konsekvensene bli ganske så store. En sitter jo tross alt temmelig ubeskytta.

I går var jeg på trafikksikkerhetsdag i Skien. Dette var et kjørekurs i regi av bl.a Statens Vegvesen i samarbeid med politi, kjøreskoler og lokale mc-klubber. Vi fikk prøve oss på forskjellige kjøreøvelser som nødstopp, unnamanøver og krypkjøring i sikre om givelser på den lokale flyplassen. Ikke alle kan si de har kjørt mc på flystripa. Det var en herlig samling av alt fra små plastracere til sofaer på hjul (Racingsykler og GoldWing for de som måtte lure) det var også en del Harelyer der også, men de bråker jo bare mer enn godt er. Selv stilte jeg vel ganske midt i med denne sykkelen.
Alt gikk pent og pyntlig for seg, hvertfall for det meste. Det var vel hvertfall en som endte opp med å gli bortover asfalten etter å ha låst hjulet, men det gikk bra og han kjørte selv hjem igjen. Meningen med dagen i går var å friske opp kjørekunnskapene og om mulig lære ennå mer. Selv merket jeg at jeg kjørte mye bedre hjem enn jeg gjorde opp til kurset i går. Om det hadde noe med at jeg da hadde tilbrakt 3,5 timer med effektiv kjøring på sykkelen og dermed var vant til å kjøre eller om det var at jeg faktisk hadde lært en del kan jo diskuteres. Jeg tror nok det er et resultat av begge deler.

Jeg hadde håpet å sett noen av de jeg kjenner på min alder som kjører der, men de glimret med sitt fravær. Etter i går føler jeg meg tryggere på kjøringen og anbefaler alle å bli med til neste år!  Så krysser vi fingrene for at en del trafikkulykker ble avverget takket være kurset i går. (Selv om det kanskje var litt for sent for enkelte...)
Published with Blogger-droid v1.6.8

3 kommentarer:

 1. La oss se bilde av deg på sykkelen da, tøffen ;)

  SvarSlett
 2. Jo, man tenker vel på sånne barskinger når man hører mc, men så kan jeg vel legge til at også min mor kjørte sykkel i sin ungdom. Det kan vel de færreste gjette ut fra utseende :p
  Det var bra du fikk litt fra kurset, at du ikke dro for ikke å ha lært noe!! :)

  SvarSlett
 3. Enn så lenge finnes det nok ikke noe bilde av meg på sykkelen. Dersom det kommer skal jeg nok legge det ut Lille frøken prosess :)
  Motionocean det er alltid like gøy når sånne folk kjører!

  SvarSlett

Alltid hyggelig med tilbakemeldinger ;-)