søndag 15. mai 2011

Jordbærmasakre

Denne tønna er vel like gammel som meg, hvertfall er det ikke langt ifra. Kreative bestefedre er go'knall, og etter å ha ligget i dvale noen år fikk jeg det en dag for meg at jeg skulle plante i den igjen. 30 stk planter ble kjøpt inn sammen med masse jord og litt kompost for noen år siden. Skulle hatt bilde av meg ser jeg stod med støvler på bena og trampet jorden sammen. Siden plantene i grunn var blitt litt gamle, og av ulike årsaker avgått med døden var det på tide å renske opp litt.

Dette er noe jeg sikkert burde gjort tidligere, men det ble altså gjort i dag. Eller, jordbæra ble kjøpt inn i går.
Gamle og brune planter havner i den grønne posen og blir erstattet med nye og friske planter. Og hva er vel mer gøy enn å spidde litt når en først har sjansen? Hullene er også litt for små til å komme godt til med spaden.
Enn så lenge ser den litt stusselig ut, stakkars har ikke fått så godt stell som den burde. Gjødsel hva er det? Og siden det er noen liter med jord blir den jo stående på samme plassen hele året. Til tross for dette er det kommet noen knopper så jeg har trua på at det blir bær å høste i år også! Så får vi bare håpe jeg får noen selv også. Det er nemlig ingen i huset som ikke liker jordbær ;) Og søs ble ikke akkurat lei seg da jeg sa nye planter var kjøpt inn.

Hva er ditt forhold til jordbær?

6 kommentarer:

 1. Nam nam! Enda en god grunn til å få siv.ing.ringen på fingeren!

  SvarSlett
 2. Flinka, du!
  Jeg husker noen venner hadde slike tønner før i tida, men så fikk de seg en jordbæråker i stedet for :p
  Selv ELSKER jeg jordbær, men det er lite med slikt i denne hagen....... :(

  SvarSlett
 3. Fliink!:):) Jordbær er fantastisk godt!!:)

  SvarSlett
 4. Oo, stas! Så moro:) Du er flink!

  Sv: Er det så uvanlig da? Hehe.. Hele slekta mi har sorte stakker, men det er kanskje ikke så vanlig? Har røde jakker da, i det minste:)

  SvarSlett
 5. Titter innom for og ønske deg en kjempe fin 17.Mai feiring!:)

  Klem Jatte♥

  SvarSlett
 6. Stine: Første blomsten er kommet nå, så da kanskje det er noe modne til du kommer hjem. Bare la meg også få noen som faktisk dyrker dem frem :P

  Motionocean: Jeg gjør så godt jeg kan, det er jo så nydelig å kunne plukke et jordbært nå og da.

  Veronika: Takk for det. Hvordan står det til med deres jordbær?

  Tone: takk takk!

  SvarSlett

Alltid hyggelig med tilbakemeldinger ;-)