torsdag 24. mars 2011

Terte for de kresne og skoleboller for de som tør.

Sist jeg var i Trondheim fikk jeg smake terte til middag for første gang. Lille frøken prosess hadde snakket om denne rare retten, men jeg fikk ikke helt taket på den. Det skulle vise seg at dette var en god og mettende rett, om enn litt rar. En slags omvendt pizza med ost i bunn og fyllet på toppen. I tillegg brukes ikke vanlig pizzadeig, men butterdeig! Første gangen jeg skulle prøve å lage dette selv her hjemme gikk det så som så. Mengden med ost og fyll ble litt for lite slik at deigen hevet altfor mye rundt kanten og minnet mer om wienerbrød enn middag. I tilligg fikk jeg et forbedringsforslag; mer kjøtt og mindre kaninfòr.

Nå har det seg sånn at jeg er ganske glad i grønnsaker (prøver hvertfall veldig hardt), og noen dager har jeg bare ikke lyst på kjøtt. Løsningen ble i grunn ganske enkel og genial! Hvorfor ikke bare dele terta i to deler, en med mye grønt og en med mye kjøtt.
(Den høyre delen er min)
I tillegg ble det ganske mye ost slik at deigen ikke ble for "fluffy" rundt kanten. Kjempegodt, og ikke minst mektig. Det blir visst terte til middag i dag også.

I et plutselig innfall fikk jeg det for meg at jeg ville lage skoleboller til dessert. Vaniljekrem/saus ble kjøpt inn og deigen satt. Da begynnte det å skjære seg. Deigen ble veldig tung og vanskelig å jobbe med, og vaniljesausen ble mer gule klumper. Tror nok kanskje ikke det var meningen at den skulle koke. Burde nok helst laget den fra bunnen av også.

Vel fikk knadd inn noen rosiner og lagt på litt vanilje i midten før den fikk en tur i ovnen.
Av en eller annen grunn tenkte jeg at vaniljen ville smelte litt utover når den ble stekt. Så feil kan man ta. De smakte hvertfall helt ok. Man lærer av sine feil og jeg vet nok hva jeg ikke skal gjøre neste gang.

Om det er noen som har lyst på oppskriften på terta, si ifra så skal jeg legge den ut!

3 kommentarer:

 1. Hva hadde du på den andre delen av terta? Er det kylling jeg ser?

  SvarSlett
 2. Det stemmer nok Lille frøken prosess. Tok en kyllingfilet og skar den opp, krydra og stekte lett i panna før jeg la den over på terta. Hørte ingen klager heller.

  SvarSlett
 3. Og denne retten skulle være sunn? Den ser gooood ut! Litt prøving og sånt må vel til :p Skoleboller derimot er noe kliss, haha! Det blir alltid rot når jeg skal lage boller med fyll :p
  x

  SvarSlett

Alltid hyggelig med tilbakemeldinger ;-)