torsdag 11. februar 2010

Litt mimring

Leste tidligere i kveld innlegget til Trine om fagprøva hennes, og begynnte selv å mimre litt. Det er nå nærmere 2 år siden jeg tok fagprøva (1 år 9,5mnd). I løpet av de 4 årene jeg var lærling opplevde jeg en del automatikere som var innom for å ta en del av fagprøva si... Det var i grunn ganske artig hver gang, og jeg tror ikke det var noen som strøyk på ventildelen av fagprøva hvertfall. (Ikke noe vondt mot automatikeren der ute, men gutta på verkstedet er veldig hjelpsomme)

Uansett, jeg jobbet 3/4 år på samme verkstedet og følte vel kanskje ikke at jeg fikk den variasjonen jeg burde hatt. Så da fagprøvetiden nærmet seg ble det bestemt at jeg skulle, som en del av prøva, overhale en ventil. (Vanligvis er det en pumpe som skal overhales.)

 
Dette var utgangspunktet.
Hvordan den ser ut inni og sånn kan dere jo se på bloggen til Trine, for jeg er temmelig sikker på at det var samme ventilen jeg hadde overhalt! 
OBS! det var det visst ikke, nei. Vanligvis er det nemlig den samme ventilen som går på rundgang. Inni består de uansett stort sett av de samme delene.

Hele jobben var relativ grei skuring, ikke be meg gjøre det i dag bare. Det morsomme var at hun som hadde tatt prøva på ventilen før meg hadde hatt det litt gøy da hun skulle lakke den. Jeg måtte desverre lakke over igjen siden jeg tviler på at sensorene ville likt det de så.

 
Ikke helt rosa elefanter, men nært nok.
Uten å bli altfor teknisk så trenger disse ventilene en "hjerne" som får de til å virke ordentlig. Denne "hjernen" kalles en HART kommunikator, og kan til tider være svært vanskelig og trasig å få til å virke ordentlig. I tillegg er instruksjonsboka et vondt år tykk, så han ene jeg jobbet med hadde laget en forenklet versjon av denne. Dette dokumentet har jeg ikke tilgjengelig annet enn på papir, og strengt tatt tror jeg ikke den egner seg for offentligheten. Litt internhumor må jo få lov til å beholdes...8 kommentarer:

 1. åååhhh :D thihi.

  ventiler er morro! :D :D

  nei er nok ikke samme ventil, for den ventilen jeg hadde står i prosessen på rafnes ;)

  og den er av titan, det er hellt ikke normalt.. thihi..

  den ventilen jeg hadde, (kunn huset) hadde ingen der sett før så de var litt nysgjerrige de også, på hvordan den så ut inni.. aktuatoren er vanlig slik som de fleste andre overhaler på sine fagprøver :)

  og sant som du sier.. de er veldig hjelpsomme, men man må jo spørre.. men overhaling er det minste problemet med fagprøva :) men jeg fikk gjøre alt selv :D Det er så morro med ventiler !!

  oopps dette blei vist en lang kommentar detta :p

  SvarSlett
 2. og forresten, når jeg var der så blei jeg fortalt om en som lakkerte rosa elefanter ;P haha

  SvarSlett
 3. Hehe, det vakke meg asså. Hun som gjorde det kom fra samme firma som deg, men husker ikke hva hun het... Hvis du så det skjema til Hart kommiunikatoren var hun avbildet der... Bestis med Torstein var hun også.

  SvarSlett
 4. Haha, rosa elefanter faktisk! Jeg må innrømme at jeg ikke skjønte så mye av resten av innlegget, men rosa elefanter har jeg full forståelse for;)

  SvarSlett
 5. men da er det synnøve pande :) hun var i YIT, så nå jobber hun i hydro tror jeg.. hun har akuratt fått unge :)Hvis ikke det er Bente Saltboden :) hehe
  Hvis di navna sier deg noe

  jeg er ansatt i STX nå :)

  SvarSlett
 6. Jess, Synnøve var det visst. Hukommelse er noe drit vettu :P

  SvarSlett
 7. Sv: Blodfattig arm? Hva har skjedd?

  God helg til deg og:)

  SvarSlett
 8. Sv: Thank you:) Ja, jeg burde nok være flinkere til å bruke kokebøkene mine jeg og.. Men jeg skjønner godt at det ikke er særlig inspirerende der du bor nå, jeg har sett en del av felleskjøkkenene i Bø, og det er ikke veeeeldig fristende.

  SvarSlett

Alltid hyggelig med tilbakemeldinger ;-)