søndag 12. januar 2014

Om kylling og slikt

For en stund siden leste jeg noen urovekkende artikler i Dagens Næringsliv som tok for seg kylling og antibiotikaresistente e.colibakterier. De hadde også en oppfølgingsartikkel der de hadde snakket med to bønder som driver med økologisk kylling. Henholdsvis Stangekylling og Holte Gård. Jeg finner ikke denne artikkelen på nett, men basisen var at det dessverre viser seg å være vanskelig å få fatt i "friske" kyllinger siden så og si alle kommer fra samme oppdretter. MEN kyllingene får lov til å vokse saktere, de har bedre plass og får bedre fór enn konvensjonell produksjon. I tillegg får ikke kyllingene antibiotika som standard rett og slett fordi de ikke trenger det og sjansen for at kyllingen innehar disse bakteriene er mye mindre.  Alt dette er selvfølgelig fordyrende elementer, men hva er viktigst? Produkter du kan være trygg på og som er av bra kvalitet, eller at produktet er billig? For min del vil jeg mye heller bruke litt ekstra penger på kvalitetsmat som jeg da også setter mer pris på fremfor mat jeg er usikker på.

Denne kyllingfileten veide faktisk over 500g! Den minste jeg fant i butikken veide rett under 300g og tilsvarer dermed en pakke med to fileter fra andre produsenter.


Dette innlegget er ikke ment for å skremme dere fra å kjøpe kylling, og jeg respekterer at alle ikke tenker slik som meg. Dette er kun mine tanker omkring dette emnet som for min del er viktig.


Til slutt måtte jeg bare legge med et bilde av min første sjokoladesufflè noen sinne. Jeg har fått ny komfyr og den måtte prøves ut må vite.

1 kommentar:

  1. Jeg tror faktisk de fleste tenker som deg, men... nei, jeg vet ikke. Jeg elsker kylling, så får vi se hva som skjer.... Håper det fikses, sånn at det ikke er farlig å spise kylling! (hodet mitt funker ikke HELT optimalt, så sorry for kronglete og patetisk kommentar)

    SvarSlett

Alltid hyggelig med tilbakemeldinger ;-)