torsdag 28. juni 2012

Hvordan holde liv i basilikum?

Jeg har i flere år forsøkt å ha en liten urtehage. Det har gått så som så, og det planten jeg alltid dreper først er basilikumen. Den holder en liten stund også vil den ikke mer. Nå derimot tror jeg at jeg har knekt koden. Dama på hagesentret sa den ikke måtte tørke nemlig. Og siden jeg for noen år siden kjøpte en selvvannende potte som bare lå der ubrukt, så var kanskje tiden inne for å prøve denne nå. Som sagt så gjort. Basilikumen ble plantet over i ny potte og får alt det vannet den vil ha. Og det er mye! Må fylle på med vann hver eneste dag. Ikke rart den døde tidligere når den kanskje fikk vann et par ganger i uka.

Som dere ser er den veldig frodig og ikke et tørt blad å se noe sted. Potta er fra Eva Solo (som de forøvrig har rabatt på hos kitchn i disse dager) . Den er veldig dekorativ og finnes i sort og hvit. Så får vi krysse fingrene for at denne lever lengre enn forgjengerne dens.

4 kommentarer:

 1. Sånn potte har jeg til basilikumen min også! Bare i hvit. Helt geniale. Basilikum er visst en av de mest følsomme urtene, og tåler ikke trekk og sånn. Så den burde ikke stå i vinduer man har mye åpent. I følge urtenoka mi i alle fall.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! Får passe på å flytte den når vinduet skal åpnes. Har prøvd å lese litt om basilikum, men noen sier den skal tørke lett mellom vanning, mens andre sier den ikke skal tørke i det hele tatt. Så da får vi stole på urteboka di Lene ;)

   Slett
 2. Aha, da skal jeg ønske meg en slik i innflytningspresang tror jeg. Så må jeg bare finne en måte å holde den unna OJ og Johan, ellers trenger den ikke en slik potte...

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke så glad i planter. Vet ikke hvordan de brukes heller, jeg... Kanskje du kan lage et innlegg om det?

  SvarSlett

Alltid hyggelig med tilbakemeldinger ;-)