onsdag 27. juli 2011

Skal det være litt sushi?

Alle prater om det, og de fleste har smakt det. I dag var det altså min tur. I trygg forvisning om at stedet vi skulle til også hadde thaimat slang jeg meg med to turtelduer for å være 5. hjulet på vogna. Vi kom frem til et hyggelig lokal og så på menyene. Hvor var thaimaten jeg skulle redde meg inn på? Jeg spurte de kom jobbet der om de ikke skulle ha thaimat også. Må innrømme jeg ikke helt fikk med meg svaret annet enn vi kunne jo få vårruller til forrett. Jaja, tenkte jeg. Vårruller er jo alltids godt.

Etter å ha studert menyen litt nøyere øynet jeg håp. De hadde både vegetarmaki OG maki med innbakt kylling. Dermed ble det vårruller og kyllingmaki. Begge deler smakte godt, men måtte gi tapt for den siste makien da jeg hadde fått i meg nok ris for en stund.

Jeg kommer nok ikke til å bli fast inventar, men er ikke avskrekket fra å prøve sushi (maki) igjen.

Hva er deres erfaring med sushi?



tirsdag 26. juli 2011

Et rørende folkehav




Utrolig mange mennesker samlet seg i Skien i går for å vise sin medfølelse, sympati og avsky mot det som skjedde 22.7.11. Lokale medier melder at opp i mot 50 000 møtte opp!
Published with Blogger-droid v1.7.4

lørdag 23. juli 2011


Våre tanker går til de berørte.


Published with Blogger-droid v1.7.4

mandag 18. juli 2011

Oppskrift på Harira ( suppe med kikerter, lam og koriander)

Etter ønske fra Margrethe kommer nå oppskrift på suppa

Til 4 personer trengs:
  • 2 ss olivenolje
  • 2 små gule løk, hakket
  • 2 store fedd hvitløk, knust
  • 500 g lammebog i skiver, renskåret for fett og hinner, skåret i små stykker
  • 1 1/2 ts malt spisskummin
  • 2 ss paprikapulver
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1 lauberblad
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 liter kjøttbuljong
  • 3 x 300 g kikerter på boks, skylt og avsilt
  • 800 g hakkede tomater på boks av god kvalitet
  • 30 g frisk koriander
  • friske korianderblader , ekstra til pynt
  • små svarte oliven, til servering
  1. Varm oljen i en stor, tykkbunnet gryte eller stekegryte. Tilsett løk og hvitløk, og stek i 5 min, eller til mykt. Tilsett kjøttet i omganger, og stek over sterk varme til kjøttet er brunt på alle sider. Legg alt kjøttet tilbake i gryten.
  2. Tilsett krydder og laubærblad i gryten. Stek til det begynner å dufte. Tilsett tomatpurè, og kok i om lag 2 min under konstant omrøring. Tilsett buljongen i gryten, rør godt sammen, kok opp.
  3. Tilsett kikerter, tomat og hakket koriander i gryten. Kok opp under omrøring. Skru ned varmen, og la det surre i 2 timer, eller til kjøttet er mørt. Rør av og til. Smak til.
  4. Pynt med korianderblader og små svarte oliven rett før servering. Retten kan serveres med ristet pitabrød dyppet i litt extra virgin olivenolje.
Lykke til med matlagingen og håper det smaker!

fredag 15. juli 2011

En klimaflytnings paradis

Vi fant sola 

Sykkeltur på Doris og Gerda ned til stranda og en tur til fornborgen i bedagelig tempo er ikke til å kimse av. Anbefales på det sterkeste.

mandag 11. juli 2011

Klimaflyktning.

På vei til solen kom vi over denne nydelige isen, og stemningen er på topp som bildet viser. Hör ni gökorna?
Published with Blogger-droid v1.7.2

fredag 8. juli 2011

Suppe med kikerter, lam og koriander

Utprøvingen av sommerens supper går videre, og denne gang fikk Lille frøken prosess velge hva vi skulle lage. Valget falt dermed på kikerter, lam og koriander. Selv er jeg veldig skeptisk til lam, og da vi kom over kjøttet i butikken fikk hun klar beskjed om at oppgaven med å dele det opp ble hennes.
Dette er noen hun vanligvis hater å gjøre, men flinka gjorde det likevel. 

Ingrediensene til suppa ble tilsatt en etter en og herligheten fikk koke i gode to timer, til kjøttet var godt og mørt.
Nok en gang ble suppa til mer gryte, men det gjorde egentlig ikke noe. Ikke smakte det særlig sau heller! For brekende dyr passer best til sokker og genser, det mener jeg nå fremdeles.

Denne suppa ble bedre enn jeg forventet og kan nok tenkes at jeg lager den igjen. 

Om noen vil ha oppskrift, si ifra!

tirsdag 5. juli 2011

Hjemmelaget sort iste

Til jul fikk jeg litt te av ei venninne. Sort te med mango. Den var helt ok, og ikke helt favoritten min om dagen. Siden den flyttet inn i en teboks etter jul har den stort sett fått stå i fred. Helt til i går. Da fant jeg nemlig ut hvordan iste kan (skal/bør) lages. Ikke var det vanskelig heller. 8-10 g te legges i romtemperert vann over natta for så å settes kaldt. Liker ting som gjør seg selv!
I dag tidlig ble teen tatt ut, og muggen satt kaldt. Resultatet ble så som så siden jeg desverre ikke tror utgangspunktet var det beste. Tanken var utrolig god M! På den annen side vil jeg si den var helt på høyde med isteen som er å få kjøpt i butikken. Litt tørr, og ingen revolusjon. Det positive er at den er 100% fri for sukker!