torsdag 16. juni 2011

Årets kakeutfordring

Jeg leser jevnlig bloggen  Passion4baking. For litt siden kom jeg over en kakeoppskrift jeg måtte prøve ut. Og hvorfor ikke like gjerne gjøre det når jeg har invitert gjester slik at fallhøyden blir ennå større!?!

 Smør og sjokolade må til.
 Smeltes i vannbad og voilà!
 Deilig sjokolade.
 Som blandes med eggedosis!
 Bringebærpurè som sirlig lages og siles flere ganger for å unngå steiner.
 Blandes med krem.
 Litt gris må til når kaken skal pyntes.
Ferdig pyntet og konditoren er særdeles skeptisk da prøvesmakingene ikke helt har vært vellykket. Lenge mistenktes det at det kun var pynten på kaken som var en suksess. Men den gang ei! Kaka var veldig god og sammen med norske jordbær (ikke egendyrkede) og vaniljeis utgjorde de en fin avslutning på grillkvelden.

Kaken er i år, som i fjor helt uten mel og passer dermed for de som ikke tåler gluten!

Takk til Rex for de fine koppene jeg fikk!

6 kommentarer:

  1. Morsomt å se at du stadig er like flink til å kline deg inn med sjokolade ;)

    SvarSlett
  2. Lille frøken: Og dèt var det eneste du hadde å si? Prøv selv å skulle ta av kaken ut av springforma når ringen må ned og ikke opp ;)

    SvarSlett
  3. ååååååååå, Iris!!! Jeg har ikke spist lunsj, jeg, og det er ille når dette ser så UTROLIG fristende! Vil du komme hit å være min personlige kokk? :D

    SvarSlett
  4. Amlsdgkb siiiiiikle. Det så utrolig godt ut. Fikk sykt lyst på smør og gluten og det hele nå. NAM!

    sv: haha, ja dritta bergenser.. Og så når det ikke er navnet på butikken engang.. Jøsses. Men tror jeg får det i havn :D ellers var jeg ganske kjapp med å foreslå en Londontur i høst ja :p

    SvarSlett
  5. Den så kjempe god ut :D
    men hva steker du den på ? :) og hvor lenge ?

    Ser kjempe nydelig ut! :D

    SvarSlett
  6. Kjolberg: Den settes i en lagpanne med vann på 140 grader i ca 25 min midt i ovnen :)

    SvarSlett

Alltid hyggelig med tilbakemeldinger ;-)