fredag 26. november 2010

Smart ja...

Kan være en fordel å huske hva man legger i fryseren noen ganger.


Den lå faktisk å fresa da jeg tok den ut av fryseboksen. Heldigvis smakte den fremdeles like godt, selv om jeg brukte en god stund på å få tinet den opp igjen, til god underholdning fra de andre som var innom kjøkkenet.

Denne kan forøvrig anbefales på det varmeste! Godt alternativ til øl på fest =D

onsdag 17. november 2010

Etter trening

I dag var jeg flink og dro for å trene litt! Alt for lenge siden jeg har hatt ork nok til å gjøre det, og nå som det er snø og glatt blir det hverken sykkeltur eller skogtur.
Siden nesten det eneste jeg tenker på er mat og siden jeg først skulle trene, ja da måtte jeg jo prøve å finne på noe mer eller mindre sunt til middag. På hjemveien skulle jeg uansett kjøpe kylling, men den var jo frossen... Så da måtte jeg finne på noe annet siden jeg ikke orket å vente i evigheter på at den skulle tine. (Ja, kunne jo bare kjøpt fersk, men det koster jo skjorta, og måtte fylle opp frysen.)
Etter litt fundering kom jeg frem til kalkunburger med potetbåter og bernaisesaus. Desverre var jeg litt for sulten og ivrig da maten endelig var ferdig, så bildet ble andri tatt :(
 Maten lignet kanskje bittelitt på dette, bildet er lånt herfra.

Forresten, det er ikke veldig smart å gå fra plata på full guffe fordi du "bare skal gjøre noe". På den annen side, brannalarmen gikk ikke, og maten ble god til tross for litt sorte flekker =)

mandag 15. november 2010

Mandagsmiddag

Nok en dag, og vi må jo ha middag. Jada, så "hva vil du ha til middag i dag"? 
Og tenkte jeg det ikke, ingen forslag bortsett fra et ironisk "hvertfall ikke lutefisk"
Neida, så da blir det grønnsaker =D



Eller forsøk på wok med svinekjøtt og akseptable grønnsaker + brokkoli (som jeg fikk spise i fred.)
Kunne vært værre, men kunne absolutt vært bedre også. Løk klarte jeg å glemme og det luktet i det hele tatt litt merkelig. Utrolig nok gikk det ned på høykant, og ingen nekt for å lage det igjen.
(Det var riktignok før oppvasken skulle tas.)

Nå en time sendere er jeg sulten igjen. Mulig det har noe med pakka med Dots som ble åpnet under matlagingen og et generelt sukkersug...

fredag 12. november 2010

Snakk om kontraster!

Jada, jeg hadde hørt på radioen i går at de meldte sludd og snø langs kysten i går. Så da jeg dro en tur til Skien for å møte Nina var jeg forberedt på at det kunne bli litt ruskevær på hjemturen. Vel det kan si godt si det ble. Da vi startet fra Skien var det litt sludd/haggel i lufta, og hvis man kan si Skien er ved kysten, så var jo dette etter planen. Likevel var jeg fast bestemt på at det kan til å bli bedre så fort vi kom oss litt lenger inn i landet. Det ble det ikke. Føret var glatt og snøen ble bare tettere og tettere, men vi kom oss til slutt tilbake til Bø. Den 100 meter lange gåturen fra bilen og inn var temmelig kald og våt, og endelig inne og over i varmere klær fant jeg ut at "oi, kyllingen er fremdeles frossen og jeg har glemt å kjøpe mozarella!" Så da var det å hive på seg klær og ut til en heldigvis varm bil og få handlet inn det som trengtes til middagen. (For det er visst ikke alle som er like glade i snø, og helst ville slippe å ut da de så ut av vinduet.) 
Middagen ble forresten så god at selv om vi egentlig var mette bare "måtte" spise opp alt.

I dag våknet jeg opp til dette synet:
Nå er heldigvis brøytetraktoren her for å rydde opp litt, men planen om en lang dag på lesesalen var plutselig ikke like fristende lenger. Kanskje jeg bare skal ta en hjemmearbeidsdag i steden. Skisesongen starter jo tross alt på tv i dag også!

onsdag 10. november 2010

At det var for noe?

Etter tips fra ei venninne fant jeg ut at jeg ville prøve en persimon, det er altså en frukt. Jeg har sett disse på butikken tidligere uten å vite hva det var (til tross for at jeg jobber i butikk selv). 
De ser jo litt ut som misformede gul/orange tomater...

Bildet er lånt herfra.

Så sist jeg var innom butikken fant jeg ut at nå skulle jeg teste denne rare greia jeg hadde hørt så mye om. Som sagt så gjort. Persimonen var deilig, søt og klissete!

Etter en lang skoledag i dag var jeg ikke helt i middagshumør, så jeg laget meg en kopp kakao og tenkte å kose med en en persimon. Siden den har ligget litt (lenge?) i skapet er den nå god og moden, så for å slippe for mye gris delte jeg den opp og tenkte å spise den med skje.

Persimonmasakre
 
De første bitene var gode, helt til jeg så litt nøyere på det som var i bollen. For all del, det smakte fremdeles godt! Saken var bare at jeg fikk assosiasjoner til brennmaneter. Og det hjalp ikke akkurat at konsistensen nå var ganske geléaktig.
 
Så kanskje jeg bare skal lage meg middag likevel?
PS: Kakaoen var upåklagelig =)

mandag 8. november 2010

Mandag morgen

I dag måtte jeg litt vel tidlig avgårde på skolen for å levere en prosjektrapport innen fristen 08:30.
På vei til bilen så jeg dette skinne mot meg. 
Det er utrolig mange fine soloppganger og nedganger her i Bø, og jeg skulle ofte ønske jeg hadde kameraet med meg. Siden det skjeldent skjer får det holde med mobilbilder i steden.
Er det ikke vakkert syntes dere?

onsdag 3. november 2010

Bittelitt reklame på en onsdag

Som noen vet går jeg siste året på høyskolen nå, og en stor del av opplegget er at vi skal etablere en studentbedrift. Dette gjorde vi allerede i august/september, men nå begynner vi å komme skikkelig i siget og har lansert side på Fjaseboka, profil på Twitter og en egen blogg! Vi er veldig spente og entusiastiske siden vi mener vi har et genialt produkt. Så søk oss opp på Fjasbok, Twitter eller les bloggen. Aller helt burde du gjøre alt =)